Szinte reménytelennek tűnt, de a mentősök mégis megmentették egy ember életét a Jászságban

Megosztás

Közel egy órán át küzdöttek a rosszul lett ember életéért, aki már jó ideje nem lélegzett önállóan, végül mégis sikerrel jártak és visszahozták az életbe a jászfényszarui férfit.

Munka közben, minden előzetes panasz nélkül esett össze az az 50 év körüli férfi, akihez egy jászfényszarui fóliasátorba kérték a mentők gyors segítségét hétfőn. Tapasztalt mentésirányítónk utasításai alapján a bejelentők megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett. A helyszínen levők ugyan nagyon megrémültek, a telefonon kapott instrukciók alapján mégis megkezdték az újraélesztést.

Eközben egy mentőhelikopter és több földi egység indult segítségül, köztük a helyi orvosi ügyelet is. A perceken belül érkező mentők emelt szinten folytatták az életmentést, ami még sokáig zajlott a helyszínen. A reménytelennek látszó küzdelem csaknem egy órán keresztül tartott, de végül az időben megkezdett mellkasi nyomások sikerre vezettek. A férfit stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőinek gratulálunk – írja az OMSZ.

Kapcsolódó cikkek